Игричките свършиха. Вече сте войници. С тези думи са посрещнати руски

...
Игричките свършиха. Вече сте войници. С тези думи са посрещнати руски
Коментари Харесай

Игричките свършиха. Вече сте войници - така в Русия те пращат на фронта

" Игричките свършиха. Вече сте бойци ". С тези думи са посрещнати съветски жители, мобилизирани за войната в Украйна, от оповестено през днешния ден видео в сборен център. Оттам бъдещите бойци са изпращани на двуседмично военно образование. Преди да бъдат спуснати на фронта.

Another revealing video. Scene inside a mustering station in Russia where an officer yells at angry, resentful men who have been mobilized.
“That’s it- playtime’s over. You’re soldiers now! ”

— Patrick Reevell (@Reevellp)
Мъжете не наподобяват подготвени да загинат за идеята на " специфичната военна интервенция ". Един от тях дори категорично пита какво ще се случи с работата му и бойците го успокояват, че мястото му е несъмнено.

Днес съветското министерство на защитата разгласи експертите от кои специалности ще бъдат заобикаляни при мобилизацията. Най-общо към тях може да включим специалистите в сферата на новите технологии и банкерите.

А да - и публицистите в държавни медии. Все отново някой би трябвало да остане, с цел да показва " обстоятелствата " пред съветския народ. Едва ли ще се вършат изключения - множеството самостоятелни публицисти са или по пандизите, или в чужбина.

Москва към този момент наруши доста от обещанията си, свързани с частната готовност. Както ISW разгласи по-рано - вчера програмист е получил повиквателна за фронта. Шойгу посочи на 21 септември, че студенти няма да бъдат пращани да водят война, само че през вчерашния ден бяха публикувани видеа от Университета на Бурятия, в които се вижда по какъв начин учащите непосредствено са изваждани от часовете и товарени на камиони в посока военните центрове.

Студентите може би ще се оправят някак. Но какво да кажем за 63-годишния лейтенант Александър Йермолаиев. Той страда от диабет и церебрална исхемия и на възраст е над горната граница за мобилизация - 55 години. Ветеранът обаче е призован и то без да му бъдат осъществявани никакви медицински прегледи.

63 year-old retired lieutenant colonel Alexander Yermolayev from Volgograd Region says he has been called up to fight in Ukraine

He suffers from diabetes and cerebral ischaemia but said he hasn`t undergone any medical checks and was passed fit to serve by a military doctor
— Francis Scarr (@francis_scarr)

В друго видео може да видите още " младежи ", насочили се към Камчатка за двуседмично образование. За да ги научат как да се борят против една от най-добре тренираните армии в Европа. Поне са им оставили водката.

A freshly recruited alco-battalion in Sakhalin prepares for deployment to the front

In the video (amidst lots of obscenities) they say they`re on their way to a short stint of training in Kamchatka before heading to Ukraine
— Francis Scarr (@francis_scarr)

Но Йермолаиев и другите знайни и незнайни старчета поне на доктрина могат да се бият. " Медуза " заяви, че жена в Санкт Петергбург доста се изненадала, когато полицейски чиновници почукали на входната врата и ѝ споделили, че са пристигнали да дадат повиквателно на чичо ѝ. Той обаче не бил в положение да се отзове, защото умрял преди 9 години.

Явно Русия е в действителност обезверена и търси бойци под всеки камък (понякога и надгробен), с цел да попълни оредяващите си редици. Но и в най-мрачните моменти има мотиви за наслада - най-малко в случай че сте от Чеченската република. Днес президентът Рамзан Кадиров разгласи, че няма да бъдат мобилизирани жителите на страната му. По думите му над 20 000 чеченци са взели участие във войната, като по този метод квотата за готовност е изпълнена на 254%.

Кадиров спести една значима детайлност в изказването си по малкия екран - множеството от бойците му се борят против " нацисткия режим " на Зеленски в Тик-Ток. Някои са дейни и в Телеграм. В края на февруари чеченците научиха по сложния метод, че Украйна няма да се даде елементарно и да им разреши да забият съветски байрак на центъра на Киев. Те бяха принудени да пренесат действията си от бойното поле в киберпространството. С шедьоври като този:

Kadyrov`s clowns are at it again!
Be afraid. Please.
— Captain Black Sea (@CaptainBlackSe1)

Москва не разкрива описите си със починалите бойци на фронта, само че съгласно данни на западни медии смъртните случаи измежду жителите на Чечения са в пъти по-малко от тези на останалите кавказки нации. Чеченците са съвсем недокоснати от войната и се приближават по този индикатор до московчани.

Кой знае - може би ордата на Кадиров в действителност носи съветската войска на гърба си и патрони просто не я ловят. Но това мъчно би обяснило за какво мъртъвците са желани пред нея.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР